Definitie Revenue Management

Revenue management vindt zijn oorsprong in de luchtvaart. Vandaag de dag is deze aanpak uitgebreid naar veel andere sectoren :
  • hotel
  • cruise
  • theaters
  • golf terreinen
  • betalende parkings
  • auto verhuur
  • media
  • attractieparken
Er bestaan zeer veel definities voor revenue management. Bij het ontstaan van revenue management was deze definitie de meest gangbare:

Revenue Management is het verkopen van het juiste product aan de juiste klant voor de juiste prijs op het juiste moment...

Sinds het ontstaan van revenue management evolueren technologieën en vooral ook de wijze waarop onze kamers vandaag de dag verkocht worden. Vandaar dat tegenwoordig de definitie reeds is aangepast, aangezien we meer elementen in acht dienen te nemen om een maximale omzetgroei te behalen. Tegenwoordig nemen we ook de distributie mee in de definitie:

...via het juiste kanaal.

Er zitten veel belangrijke elementen in deze definitie die leiden naar een verhoging van de omzet. Deze verhoging van de omzet zal je bereiken door het dynamisch beheren van alle elementen die in de definitie voorkomen.

Revenue Management is niet enkel het yielden van periodes met hoge vraag, maar ook, en vooral, het optimaliseren van periodes met minder vraag. In die periodes dienen we ervoor te zorgen dat er geen kannibalisatie is van onze prijzen.

Revenue Management is een lange termijn strategie, yield management is het optimaliseren op kortere periodes van hoge vraag.

Tegenwoordig gaat revenue management niet enkel meer over kameromzet, maar gaan we dit toepassen op de totale omzet en houden we rekening met de winstgevendheid. Vandaar dat ik graag de volgende definitie gebruik :
Revenue Management is het tactisch, zorgvuldig en vakkundig beheren, sturen en controleren van alle inkomensstromen en de beschikbaarheid van het bedrijf, binnen het kader van vraag en aanbod.

Vervolg van deze basisopleiding in een volgende blog post!

Rev4u kan jullie steeds bijstaan bij revenue management

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen

KPI's voor hotel revenue management

Eens we al onze data op de juiste manier verzamelen, starten we met onze analyses en het berekenen van een onze KPI’s (Key Performance Indic...

Meest gelezen